Βιογραφικό

κκΑποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Η εκπαίδευσή μου ως ψυχοθεραπεύτρια αφορά στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς Παράρτημα Μακεδονίας- Ε.Ε.Ε.Σ.Π.Μ (θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Στήριξις»). Από τον Οκτώβριο του 2019 παρακολουθώ το μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής (Med), που πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Παράλληλα έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την Computer Academy για τη χορήγηση του ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, ενώ έχω παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδριών αναφορικά με τον τομέα της ψυχική υγείας.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Σύλλογο Ατόμων Συνδρόμου Down και έχω εθελοντική δράση σε διάφορες δομές (όπως π.χ. Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α.). Στο παρελθόν δούλεψα με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, από το 2010 συνεργάζομαι με παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο για τη χορήγηση του ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, ενώ εργάστηκα ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το 2013 έχω αναλάβει ως συντονίστρια Σχολών Γονέων, που πραγματοποιούνται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), το Δήμο Θεσσαλονίκης (Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας), καθώς και σε δομές του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ συνεργάζομαι με παιδοψυχίατρο στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων παιδιών μέσω θεραπευτικών παρεμβάσεων παιχνιδιού, ψυχοεκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα, συμμετέχω ως εξωτερικός συνεργάτης σε παιδικό σταθμό και φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων συμβουλευτική, προγράμματα πρόληψης και βιωματικά εργαστήρια τόσο με γονείς όσο και μαθητές.

Τέλος, ως επιστημονική συνεργάτης της ιστοσελίδας «e-psychology» ασχολούμαι με τη συγγραφή άρθρων που άπτονται θεμάτων ψυχολογίας, ενώ ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις μου είναι η συγγραφή παραμυθιών και η δημιουργία επιτραπέζιων παιδικών παιχνιδιών, με στόχο την ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη των παιδιών.

5 σκέψεις σχετικά με το “Βιογραφικό”

 1. Συγχαρητήρια για το blog σου!!!! Βρέθηκα τυχαία εδώ μέσω του twitter και με μια πρώτη ματιά που έριξα, παρατήρησα ότι αναλύεις αρκετά και σημαντικά προβλήματα που η αλήθεια είναι πως λίγο-πολύ μας ταλαιπωρούν όλους καθημερινά! Μικρή παράκληση: αν κάποια στιγμή έχεις χρόνο, αφιέρωσε μια ανάρτηση και στο τί είναι «γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία». Είχα φίλες που κατέφυγαν σε αυτή τη μορφή της ψυχοθεραπείας για να καταπολεμήσουν το άγχος και τις κρίσεις πανικού και είδαν θεαματικά αποτελέσματα. Εγώ (όπως και πολύς κόσμος φαντάζομαι) δεν την είχα ξανακούσει και είναι κρίμα να την αγνοούν άτομα που υποφέρουν, γιατί πράγματι δίνει λύσεις.
  Καλή συνέχεια!
  Μαριάννα

  1. Σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ για το όμορφο σχόλιό σου και φυσικά λαμβάνω υπόψη την «παράκλησή» σου, ελπίζω να μπορέσω να την έχω σύντομα έτοιμη!
   Να είσαι καλά!
   Κατερίνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s